love brand definition

Love love love brand

06/02/2020

In een wereld waarin er voor bijna elk product meerdere merken beschikbaar zijn, staan consumenten bol van de keuzestress. Hoe kunt u er voor zorgen dat u als winnaar uit die dilemma’s komt? Simpel! Focus u om te beginnen op het uitbouwen van een relatie met uw klant. ‘What’s in it for the client’ staat daarbij centraal. Maar daar stopt het niet. Want wil u echt op lange termijn een consument aan u binden, dan speelt u best voluit de Love-kaart en gaat u voor een love brand-status!

 

Love Brand, watisdat?

 

Kan een consument echt houden van een merk? Wel, laten we niet overdrijven. Een romantische partner zal (hopelijk) nooit vervangen worden door een merk. Maar merken kunnen er wel in slagen om met klanten te connecteren op een dieper emotioneel niveau. Maar wat kenmerkt zo’n lovebrand dan exact?

We lichten de belangrijkste kenmerken even toe.

  • Identiteit: Een love brand zegt iets over wie de consument is of graag wil zijn. Nemen we het voorbeeld van Apple, het love brand bij uitstek. Apple positioneert zich al vanaf het begin als ‘anders, niet mainstream’. En wie wil nu niet anders dan de rest zijn?
  • Positieve gevoelens: het gebruik van producten van een love brand, maakt consumenten over het algemeen blij in het begin. Ze blijven er vervolgens systematisch positief over. Dit zowel gevoelsmatig als in de manier waarover ze erover praten.
  • Onmisbaar: consumenten zijn vaak zo verknocht aan een love brand, dat ze bang zijn het te moeten missen.

 

Waarom moet u er voor gaan?

 

In het algemeen zijn er grote positieve effecten te onderscheiden wanneer een merk de ‘love brand’-status bereikt.

  • Lange termijn-relatie & trouw

De angst een merk te moeten missen, verklaart ineens waarom consumenten telkens opnieuw voor hun merk kiezen over een langere periode. Waarom overschakelen naar een ander smartphonemerk en een nieuw besturingssysteem, als je gewoon de nieuwste iphone kunt aanschaffen?

  • Ambassadeurschap

Waar het hart van vol is loopt de mond van over. Geen betere ambassadeur dan een tevreden consument.

  • Resistentie tegen negativiteit

Liefde maakt blind. En dat geldt ook voor merken.

 

 

Hoe doet u het?

 

  • Branding: Kom met een overtuigend merkverhaal dat inspeelt op emotionele connectie. Als de ontstaansreden en waarden van een bedrijf de consument raken, zullen ze minder snel naar een ander merk switchen.
  • Wees consistent: als u steeds of strategie aanpast of uw communicatie, verliest de klant vertrouwen én wordt het zeer moeilijk om een lange termijn-relatie met uw merk op te bouwen.
  • Mik op het hart:  gebruik een mix van offline en online communicatie, en vergeet daarbij In-Home Advertising zeker niet. Want met met In-Home Advertising valt u op én raakt u de consument in het hart van het huis.

 

Meer weten over de impact van In-Home Advertising & Relatiemarketing?