Euro 2020 why

Euro 2020: scoor bij uw consumenten

30/01/2020

Werkt u al aan een Euro 2020-campagne? Blijf niet aan de zijlijn staan, want niets verbindt mensen meer dan sport. We geven u alvast een assist met inspiratie en tips in dit artikel.

Grote sportcompetities = meer consumptie. Denk aan producten die voetbalavonden met vrienden nog gezelliger maken: van hapjes en drank tot de aanschaf van een nieuwe tv, voetbaltruitjes en andere Euro 2020-merchandising. Om nog maar te zwijgen van de toenemende inschrijvingen voor sportclubs. En dat is slechts het topje van de ijsberg!

 

Het “feel good”-effect van sport

 

Kampioenschappen zoals Euro 2020 verbinden mensen.  Matchen zijn de ideale gelegenheden om samen plezier te maken. Die ontmoetingen gaan verder dan de eigen vertrouwde kring: het hele land schaart zich achter zijn favoriete team!

Als u daar op een intelligente manier op inspeelt, heeft u een goede kans om te scoren. Focus op producten of diensten die:

  • mensen helpen om bijeen te komen, zo speelt u in op het sociale aspect,
  • de ervaring van voetballiefhebbers verbeteren,
  • mensen rondom een gemeenschappelijke emotie – positief of negatief  naar gelang de uitslag verenigen

Sport werkt zó verbindend dat het effect van Euro 2020 zich zelfs uitbreidt naar merken en producten die geen enkel rechtstreeks verband houden met (kijken naar) sport.

Waar draait het dan om? Om het ‘feel good’-effect van sport. Laat deze gouden kans voor relationele marketing dus niet links liggen.

 

Euro 2020 + In-Home Advertising = Emotie2

Hoe u de harten van voetballiefhebbers kunt veroveren? Dat is simpel: laat uw liefde voor het voetbal blijken! Gebruik Euro 2020 dus om uw merk te laten evolueren in een ‘love brand’, een merk waar consumenten een positieve emotionele connectie mee hebben. Niet enkel prefereren consumenten hun love brands, ze blijven er jarenlang of zelfs hun hele leven trouw aan. Een love brand kan dus wel tegen een stootje.

Combineer een relevante Euro 2020-boodschap met een impactvol medium als In-Home Advertising en scoor!

Want In-Home Advertising, en direct mail in het bijzonder:

  • wordt door de consument als persoonlijker Een direct mail valt op tegenover een zoveelste reclame-e-mail of een ander bericht op een scherm - op voorwaarde dat de boodschap pertinent is;
  • prikkelt de zintuigen meer. Een direct mail geeft niet enkel informatie, maar zorgt ook voor een zintuiglijke ervaring;
  • haalt de band met uw consument Uw boodschap dringt door tot in de huiskamer, daar waar het boodschappenlijstje wordt gemaakt;
  • onderscheidt zich van andere Euro 2020-boodschappen. (U bent immers niet de enige die er op inspeelt). Met zijn openingsrate van 68,5%, is direct mail het medium bij uitstek!

 


Overtuigd?